Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 2)
Contact formulier contact
0543-745374 (optie 2)
canadaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 2)

VIA Rail - The Canadian

De beroemdste trein van Canada is de zilverkleurige Canadian, het 'vlaggenschip' van VIA Rail Canada. Dit hotel op rails legt de 4500 kilometer af tussen Toronto en Vancouver, een van de mooiste treinreizen ter wereld. The Canadian rijdt 2 tot 3x per week in beide richtingen.

Laat het centrum van Toronto achter u en geniet van een prachtige reis door uitgestrekte prairies, langs mooi gelegen meren, pittoreske stadjes en de besneeuwde toppen van de majestueuze Rocky Mountains op weg naar de culinaire hoofdstad van Canada, Vancouver. Als u geluk heeft, kunt u vanuit de trein zelfs wildlife spotten, zoals beren, elanden en grote roofvogels.

Over The Canadian van VIA Rail
Aan boord van The Canadian van VIA Rail kunt u kiezen voor een ruime zitplaats met verstelbare rugleuning. Maar voor een goede nachtrust en privacy tijdens een lange treinreis gaat er niets boven comfortabele slaapaccommodatie (Sleeper Plus Class). Er is keuze uit diverse types. Uiteraard is er ook een restaurantrijtuig. Als u heeft geboekt voor slaapaccommodatie in The Canadian zijn alle maaltijden bij de VIA Rail ticketprijs inbegrepen. In de trein bevindt zich voorts een Skyline Car, een loungerijtuig met een verhoogd panoramadek (Dome). Tussen Edmonton en Vancouver rijdt er in de zomermaanden bovendien een panoramarijtuig mee dat van voor tot achter een volledig glazen dak heeft. Uitsluitend passagiers in slaapaccommodatie hebben toegang tot de Prestige Park Car, het laatste rijtuig van de trein bestaande uit 2 bar/lounges en een verhoogd panoramadek.

SLAAPACCOMMODATIES AAN BOORD VAN THE CANADIAN
Er kan gekozen worden uit de volgende opties;

Berth Class (Upper / Lower)
Overdag 2 brede stoelen tegenover elkaar die 's nachts worden veranderd in 2 bedden boven elkaar. Voor de nodige privacy worden deze 's nachts van het gangpad gescheiden door een dik gordijn. Een toilet en een douche bevinden zich elders in hetzelfde rijtuig.

Cabin voor 2 personen aan boord van The Canadian
Privécompartiment voor 2 personen met eigen wastafel en toilet. Overdag uitgerust met 2 comfortabele fauteuils. 's Nachts wordt het compartiment omgebouwd tot een knusse slaapkamer met 2 bedden boven elkaar. Er is een kleine kast en een stopcontact. Individueel regelbare verwarming, ventilatie en airconditioning. De douche bevindt zich elders in hetzelfde rijtuig.

Cabin voor 1 persoon aan boord van The Canadian
Klein privécompartiment voor 1 persoon met eigen wastafel en toilet. Overdag met een comfortabel fauteuil. 's Nachts wordt het compartiment omgebouwd tot een knus slaapkamertje met een eenpersoonsbed. Verwarming, ventilatie en airconditioning. Douche en toilet bevinden zich elders in hetzelfde rijtuig.

Restaurantrijtuig in The Canadian
In het restaurantrijtuig van The Canadian kunt u aan een keurig gedekte tafel genieten van een prima, vers bereid ontbijt, lunch of diner. Alle maaltijden aan boord bij de VIA Rail ticketprijs inbegrepen.

Skyline Car
In The Canadian bevindt zich een zgn. Skyline Car, een rijtuig met een verhoogd panoramadek - een Dome - voor een fantastisch uitzicht van 360° over de trein en het voorbijglijdende landschap. Beneden bevindt zich een lounge voor een hapje en een drankje.

Prestige Park Car
Het laatste rijtuig in The Canadian is de Prestige Park Car. Voorin dit rijtuig is een bar; achterin bevindt zich de 'Bullet-lounge met ramen rondom. Dit rijtuig heeft in het midden ook een verhoogd panoramadek (Dome). Dit rijtuig is uitsluitend toegankelijk voor passagiers in slaapaccommodatie, in de zomermaanden (mei tot half oktober) alleen beschikbaar voor 07.00 uur óf na 16.00 uur.

Panoramarijtuig in The Canadian
Op het spectaculaire traject tussen Edmonton en Vancouver wordt in de zomermaanden een panoramarijtuig aan The Canadian toegevoegd. Dit rijtuig heeft van voor tot achter een volledig glazen dak voor een onbeperkt uitzicht op de sneeuwbedekte toppen van de Rocky Mountains en de snelstromende rivieren langs de route.
via rail - the canadian 001.jpgvia rail - the canadian 004.jpgvia rail - the canadian 002.jpgvia rail - the canadian 003.jpgvia rail - the canadian 005.jpgvia rail - the canadian 006.jpgvia rail - the canadian 007.jpgvia rail - the canadian 00 via berth.jpgvia rail - the canadian 00 via berth nacht.jpgvia rail - the canadian 00 via cabin for 2 overdag.jpgvia rail - the canadian 00 via cabin for 2 nacht.jpg